Seksi oli vuosisatoja palkkio

14599057094_8e82e0e482_b

Kah, eräs psykologi männä viikolla kommentoi kaikkea tätä dick pick- ja seksiviestikohua, aka seksuaalista häirintää, ylellä. Liian mehevä juttu, etteikö tätä ois kommentoitava.

“Vallassa olevat miehet saivat vuosisatojen ajan bonuksena naisten palveluksia. Nykyajan naiselle tämä ei enää käy. Joillekin miehille se tulee edelleen yllätyksenä, sanoo psykologi Tony Dunderfelt.”

Joskus muinoin seksi oli palkinto. “Menneissä kulttuureissa vallanpitäjille tarjottiin naisia maksuna heidän työstään.” Nämä menneet kulttuurit ei tosin ole ollut olemassa sinä aikana, kuin yksikään nykyihminen on elänyt. Olkoon kuinka vanha tahansa. Mutta onhan se nyt rankkaa, kun ei tajua, että tää palkinto, joka ei sun elinaikana ole edes ollut todellista, ei olekaan todellista. Eikun siis mitä nyt häh?

Kyl mä tajuun. Onhan se rankkaa. Seksin saanti. Tai naisen saanti ylipäätään. Kun enää ei riitäkään se, että on ihan tavallinen ja mukava ja käy töissä. Että nykyään joutuu jopa tekemään jotain, että saa itelleen naisen. Joutuu olemaan vallan mukava ja lirkuttelemaan jotain. Kohtelemaan sitä vähän kuin tasavertaisena ihmisenä. Yhdessä asuessa joutuu välillä ittekin tekemään jotain kotitöitä. Lapsiaankin joutuu vähän hoitamaan, että jos vaikka ero sattuu niin on jotkut mahdollisuudet huoltajuuteen sen jälkeen. Ennen oli paremmin, kun saattoi vaan käydä töissä ja ostaa ruuan pöytään. Sillä sai perheensä omistettua. Lähes ilmaisen kodinhoidon ja patjan. On se kauheaa toi naisten omavaraisuus, kun avioliittokaan ei oo enää pakko ja itsestäänselvyys.

Myös seksuaalisuus voi olla vähän rankkaa. “Joskus johtavassa asemassa oleva mies on hämmentynyt omasta seksuaalisuudestaan eikä ymmärrä, miten sen kanssa pitäisi toimia.” Vähän kuin lapset on vähän hämmentyneitä omasta seksuaalisuudestaan. Sitä havahtuu, että kattos vaan, mullahan on täällä pöksyissä tämmönen asia. Pimppi tai pippeli tai jokin niitten sekoitus. Että kattos vaan, kun tästä koskettaa tai vetelee, niin jopas tuntuu kivalta. Uuh aah. Sitä sitä ei muuta malttais tehdäkään, kun nautiskella ittestän. Mutta kyllä kanssaihmiset kattoo rumasti, kun sitä vehjettään alkaa napautella ihan julkisesti nääs. Kyllä yleensä noi seksuaalisuuden normit aika nopeasti ja hyvin opitaan. Että ihme renessanssia nää miehet elää, jos johtoasema nostaa lapsuuden mallit taas pintaan. Ja vaarallisia noi johtoasemat, kun tolleen pistää elämän palaset sekasin! Seksuaalisuuskin siinä suistuu raiteltaan ihan. On se hyvä, että naisia on niin vähän johtoasemissa.

Mainokset

3 comments

 1. anonyymi · Touko 23, 2015

  Muistan kerran jos toisenkin kuulleeni naisten valittavan heihin kohdistuvista kohtuuttomista ja ristiriitaisista odotuksista: pitäisi olla täydellisen kaunis, siveä, villin seksuaalinen jne. Feministien mukaan tällaiset vaatimukset ovat tasa-arvo-ongelma, johon pitää puuttua poliittisin keinoin.

  Entä miten käykään, jos miehet valittavat kohtuuttomista ja ristiriitaisista odotuksista (ei riitä että on tavallinen, pitäisi olla itsevarma ja dominoiva, mutta toisaalta tiskata ja kunnioittaa naisia tasa-arvoisina jne.)? Silloin feministit rientävät kirjoittamaan blogeihinsa, että

  ”Kyl mä tajuun. Onhan se rankkaa. Seksin saanti. Tai naisen saanti ylipäätään. Kun enää ei riitäkään se, että on ihan tavallinen ja mukava ja käy töissä. Että nykyään joutuu jopa tekemään jotain, että saa itelleen naisen. Joutuu olemaan vallan mukava ja lirkuttelemaan jotain. Kohtelemaan sitä vähän kuin tasavertaisena ihmisenä. Yhdessä asuessa joutuu välillä ittekin tekemään jotain kotitöitä. Lapsiaankin joutuu vähän hoitamaan, että jos vaikka ero sattuu niin on jotkut mahdollisuudet huoltajuuteen sen jälkeen. Ennen oli paremmin, kun saattoi vaan käydä töissä ja ostaa ruuan pöytään. Sillä sai perheensä omistettua. Lähes ilmaisen kodinhoidon ja patjan. On se kauheaa toi naisten omavaraisuus, kun avioliittokaan ei oo enää pakko ja itsestäänselvyys.”

  Tykkää

 2. Caritas. · Touko 27, 2015

  Anna hyvä, mitä sinä oikein luulet? Etteikö vallan avulla saa naista? Meillä on presidenttinä eläkeikäinen setä, joka pokasi laivareissulta kaksikymppisen runotytön. Presidentinvaaleissa hänellä on vastustajaan nelikymppinen mies, joka noukki murrosikäisen allaspojun Ecuadorista ja salakuljetti hänet Suomeen. Meillä oli pääministerinä eläkeikäinen setä, joka pokasi kaksvitosen saalistaja-akan (tai sitten toisinpäin). Tietty tänäpäivänä ei kukaan kuninkaan mies heitä neitsyttä linnan kivilattialle, mutta kyllä tämä mekaniikka ihan toimii. Ja naiset (tai nuoret pojat) tekevät sen ihan itse.

  Toisessa kappaleessa Anna kerrotkin sitten sen, että postmodernissa maailmassa seksi on edelleen kauppatavaraa, mutta arkipäiväistynyt sellaiseen keskiluokkaisuuteen, että seksiä saattaa saada, jos imuroi kotona.

  Johtava asema ei muuten tee ihmistä hämmentyneeksi omasta seksuaalisuudestaan. Ei ainakaan niin, että ryhtyisi masturboimaan julkisesti. Vai oletko havainnut moista? Femmaripiireissä kun saattaa olla vihkiytymättömälle outoja tapoja ja riittejä. Naisten vähyys johtajan positioissa johtuu muuten koulutustaustasta. Senkin naiset tekevät ihan itse.

  Puspus, Annuliini!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s