Kotiin on moni kuollut

https://www.flickr.com/photos/quinnanya/3589808302/in/photolist-6tdGWA-qUpVtd-hKykqN-o5uB3B-9io2bp-7HdEzM-rc2WnV-bVyX2j-rdqLZB-5mdy1s-4FwAuV-8FDHkS-92bw1Q-bSHmL6-yuxdV-8pxxJY-9ezgvL-8pumfD-8pxwn7-8Ufas9-aByTaX-71gLh8-gFs3Cc-5VPvsb-brZ23E-pugkfT-bu3rGA-4hWHr2-qJB388-aB6AZv-e5yW1C-gstGym-nd8cGE-77XGJf-3mEJwd-guYd16-guWXV5-77TdvV-4at7wn-9WioYb-atSMoE-GgZQs-dp3p4R-3nmA5A-hemGAj-8LBs75-cJWEi-hgETX9-trpjA-MD31F

Se oli joku maaliskuun yö, ehkä kymmenen vuotta sitten, kun istuin pelkissä pikkuhousuissa kotioveni edessä rappukäytävässä ja mietin, että miten vitussa mun elämästä tuli tällaista. Olin just väistänyt lentävää keittiöveistä ja kun veitsi ei osunutkaan maaliin niin seuraavaksi paras asia, jonka rakas avomieheni keksi, oli heittää mut ilkosillaan pihalle. Siinä mä istuin ja odottelin, että se päästää mut takaisin sisälle. Aina se päästi. Joka ikinen kerta.

Mut siinä yössä oli kuitenkin jotain erilaista. Aamuyöllä rangaistukseni kärsittyäni, sovittelun, anteeksipyytämisen ja itkemisen jälkeen, kun mä makasin avomieheni alla, kun se oli sammunut mun päälle ja rukoilin, ettei se enää herää, mä päätin, että huomenna mä lähden. Ja niin mä tein.

Mä olin tehnyt lähtöä jo monta kuukautta, vuoden päivätkin. Se uhkas tappaa mun koiran jos mä lähden. Se uhkas tappaa itsensä jos mä lähden. Se uhkas tappaa mut jos mä lähden. Ja sit se pyysi anteeksi. Ja mä jäin. Jäin syyllisyydestä, jäin rakkaudesta.

Sitä turtuu pidemmän päälle. Ajattelee siellä piilossaan, vessan tai parvekkeen lukitun oven takana, että tämän oon ansainnut. Mitäs en saanut taaskaan suutani pidettyä. Mitäs juttelin sille naapurin miehelle roskia viedessäni. Mitäs en pessyt niitä pyykkejä vaikka lupasin. Sitä turtuu lupauksiin ja anteeksipyyntöihin. Jopa mustelmiin, lyöntikään ei enää satu.

Ei se oo helppoa lähteä. Ei ole helppoa ymmärtää, että vaikka oletkin vaikea akka, niin lyömistä et ansaitse. Ei ole helppoa soittaa ystävälle ja sanoa, että auta tai toi tappaa mut. Ei ole helppoa myöntää, että se ei ole rakkautta mitä se osoittaa. Kun kuitenkin rakastaa itsekin.

Mä kuitenkin lähdin. Ja se pelotti mua enemmän kuin mikään, mitä siellä kotona koskaan oli. Mä pakkasin repun, otin koiran mukaan ja laitoin oven kiinni.

Mä lähdin. Moni jää. Kotiin on moni kuollut.

Mainokset

9 comments

 1. Nimetön · Touko 29, 2015

  Ja miksi tämä tarina kuuluu kertoa feministiblogissa? Avomiehesi oli/on ihmispaska koska patriarkia ja siksi myös ylläpitää patriarkiaa? Vittu kukkuluuruu ja viriviritööttööt. Olen pahoillani kohtalostasi ja hienoa että sait kerättyä voimaa lähteä suhteesta, mutta että vuodatusta #pihtarihuoriin… miksi enää edes ihmettelen, miksi te vajaaälyiset näette naisvihaa ja alistavaa yhteiskuntaa kaikkialla. ”Koska minulle ja minä sitä ja minä tätä, sen takia kaikki muut ja koko yhteiskunta, saatana TISSIT ESIIN!”. Suoranainen myötähäpeä.

  Tykkää

 2. pilluminati · Touko 29, 2015

  Sun mielestä naisiin kohdistuva väkivalta ei siis ole millään tavalla feministinen kysymys? Ei tää ole mikään yksittäistapaus. Euroopan Unionin perusoikeusviraston vuonna 2014 julkaistun tutkimuksen mukaan 30 prosenttia 18-74-vuotiaista suomalaisista naisista on joutunut nykyisen tai entisen kumppanin fyysisen tai seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Naisiin kohdistuvalla väkivallalla on myös suora yhteys sukupuolten välisiin valtasuhteisiin ja niihin rakenteisiin ja asenteisiin, jotka aiheuttaa naisten alisteisen aseman yhteiskunnassa. Et valivali, kukkuluuruu, viriviritööttööt vaan sullekin.

  Tykkää

 3. Nimetön · Touko 30, 2015

  Kiitos tästä ❤ Itselläkin on yksi samanlainen suhde takana, ja samaistuin tähän kovin. Eroaminen ja lähteminen oli vaikein päätökseni ikinä, mutta nyt vuosi myöhemmin olen helvetin kiitollinen itselleni, että lähdin. Onneksi säkin lähdit.

  Liked by 1 henkilö

 4. comendo o cu da mulher · tammikuu 21, 2017

  Método Lancaster (1789) era que Brasil tinha de melhor nessa idade, as pequenos tinham um
  tanto de noção da obra, do conta, da escrita, e também do catecismo. http://www.hondenschool-kv-houtland.be/index.php?option=com_easybookreloaded

  Tykkää

 5. gianthq.com · helmikuu 4, 2017

  A multidão das moldes com empresas que justo legais e também geram cada boa ganho esfera rede de computadores interligados vigoroso vendas dentre produtos físicos quer digitais, senão várias
  raça negação gostam com vendas, não suportam também não examinar a
  palavra vendas. http://www.gianthq.com/gazeta-o-senhor-s/

  Tykkää

 6. http://sounddesign.hku.nl/ · helmikuu 12, 2017

  Maneira que egocentrismo usei preparado capacitar-se a envidar-se pajelança rede mundial de computadores também levar certo demais do que perante um
  admissão metilal foi Preceito Empreendimento Conectado. http://sounddesign.hku.nl/doku.php?id=profile_anastasiamccollu

  Tykkää

 7. Shelby · Touko 26

  I have read so many content regarding the blogger lovers except this piece of writing is in fact a nice post, keep it up. http://refletguinee.com/bourema-conde-beaucoup-de-nos-collectivites-souffrent-aujourdhui-du-fait-que-les-conseils-communaux-ne-sont-pas-installes/

  Tykkää

 8. Las imágenes de amor pueden ser de pluralidad casi infinita, puesto que se dice
  que el que siente amor puede llegar a verlo de mil formas, aun en las nubes
  en la propia obscuridad.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s