2016 – tule ja pane! (mua ja patriarkaatti rikki)

2016

Vuosi vaihtuu. Uusi vuosi, uudet kujeet. Uusi vuosi, parempi minä. Uudenvuodenlupaukset. Tipaton tammikuu ja pian sen jälkeen alkaakin olla aika päästä bikinikuntoon.

Ja mitä niitä kliseitä nyt olikaan.

Tiedän, että muutos on tärkeää. Tiedän, että mahdollisuus oppia uutta tai kehittää itseään on monille henkireikä. Tiedän, että ajatus uuden vuoden mukanaan tuomasta muutoksesta voi auttaa jaksamaan. Silti. Tämän maailman ongelmat eivät ole siinä, olemmeko tehneet vääriä vai oikeita suunnitelmia, jaksammeko opetella sitä uutta kieltä, käydä jumpassa ja olla kilttejä lapsille tai jääkö haaveet toteutumatta ja elämä vain sitä yhtä ja samaa.

Tämän maailman ongelmat ovat rakenteissa, poliittisissa päätöksissä ja siinä, miten julkisesti kohtelemme toisiamme. Niitä meidän uuden vuoden myötä pitäisi muuttaa. Kaikki ympärillä toitottavat yksilökeskeisyyttä. Uusi parempi sinä. Uusi parempi minä. Uusi parempi ihmissuhde, unenlaatu, flow-fiilis, maratonaika.

Kukaan ei sano: mitä siitä, ettet jaksa käydä lenkillä edes joka viikko, kunhan teet vallankumousta. Ja silti juuri sitä me tarvitsemme. Muutosta meitä ympäröivään maailmaan. Hallitusta, joka ei leikkaa köyhiltä eikä unohda tasa-arvoa. Ihmisiä, jotka eivät puolustele rasismiaan naisten oikeuksilla ja yhtä aikaa halua raiskata feministit. Maailmaa, jossa terrorismille ei ole tilaa. Työelämää, jossa sukupuolella ei ole yhtään mitään väliä. Koulua, jossa ketään ei kiusata. Yhteisöä, jossa kukaan ei tapa itseään, koska ei saanut olla se, joka on.

Sitä me tarvitsemme. Vallankumousta tähän kaikkeen. Uuden vuoden, jolloin me yritämme muuttaa maailmaa, emme omia elämäntapojamme. Uuden vuoden ja muutoksen, jonka myötä saamme aidosti jokainen elää niin kuin haluamme, ei muita miellyttäen.

Se on minun toiveeni vuodelle 2016. Tasa-arvon ja hyvyyden vuosi. Ei se ole mahdotonta. Haluan nähdä, kun patriarkaatti murtuu. Ja koska olen terveellä tavalla itsekäs, haluan lisäksi uuden työn, vauvan ja irtoseksiä. Kyllä, nämä kaikki yhtä aikaa.

Feminististä uutta vuotta! Huorat pihtaa eikä karavaani suinkaan kulje ohi vaan me olemme se. Koirat saa haukkua. Niille heitämme luun ja jatkamme tanssiamme, matkaamme valtaan ja vallankumoukseen.

Mainokset

One comment

  1. Päivitysilmoitus: Paskanko möivät | Pihtarihuorat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s