Lälälälääppijä

229501271_2e9694e2d6_o.jpg

Huhhuh, mikä vuoden alku. Twitter räjähti #lääppijät -hashatagilla ja ministereitä myöten on otettu kantaa seksuaaliseen häirintään. Hyvä te hienot, rohkeat, upeat ihmiset, jotka olette tuoneet kokemuksenne esiin ja julkiseksi! Nyt on aika tässä maassa lakata nauramasta häirinnälle ja ottaa se vakavasti.

Pihtarihuorat me täällä ollaan oltu ihan fiiliksissä. Vitun kovat te. Ja vittu päästiin Yleleaksiin! Itehän läksin heti tän kuultuani torille alasti tanssimaan burleskia, niin kuin meillä voimaantuneilla femakoilla on tapana. Siinä kun pyörittelin tasseleita tanssiessani Mantan ympärillä, rupesin miettimään tätä koko keskustelua. Ahdistelua, häirintää ja sukupuolirooleja.

En tiiä teistä, mutta kun mä olin laps meille opetettiin että ihastus näytetään kamppaamalla tai lyömällä. “Rakkaudesta se hevonenkin potkii” tuntui olevan opettajien lempilause, niin usein sitä viljeltiin. Sanotaan, että sitä niittää mitä kylvää. Jos lapsille jo opetetaan, että toiseen saa koskea ja ihastustaan osoitetaan pahimmillaan väkivallalla, niin ei ihme, ettei aikuisena osata paremmin. Samoin aina pakotettiin penskana halaamaan ja pussaamaan kaikenkarvaisia sukulaisia. Vähän käymään sylissä istumassa, jos joku aikuinen sitä halusi. Kuriton kakara oli, jos ei suostunut. Se siitä lapsen oikeudesta omaan kehoon. Mitä ei pienenä opi, miten sen isona osaisi? Jos et koskaan opi, että kellään ei oo oikeutta koskea sun kehoon, miten osaisit sanoa tiukasti että “vitun mulkku, irti mun perseestä ja pillusta” kun joku tulee kadulla kourimaan?

No ethän sä osaa ja eihän tässä pitäisikään opettaa häirinnän kohteita sanomaan tiukemmin ei. Vaan saakeli opettaa niille häiritsijöille, ettei saa koskea ilman lupaa. Kukaan ketään. Ei rumat tai kauniit ihmiset, ei vanhat ei nuoret, ei miehet tai naiset tai kukaan siltä väliltä. Niin että kuulitko, ÄLÄ KOSKE KEHENKÄÄN ILMAN LUPAA! Jos oot yks näistä elämänsä sankareista ja sankarittarista, jotka on ihan et “nyyh mut en tiedä mitä sit saan tehdä ja en tiedä, mikä lasketaan ahdisteluksi”, niin älä kuule kosketa koskaan ilman luvan kysymistä ketään. Ihan vaan varmuuden vuoksi. Pelottavaa tommonen ymmärtämättömyys nääs.

Me ei anneta tän #lääppijä -homman olla ja vajota unohduksiin. Nyt vittu viimein on aika ottaa ahdistelu ja häirintä vakavasti. Meillä jokaisella on oikeus turvalliseen arkeen, jossa meidän koskemattomuutta kunnioitetaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s