Ei on ei on ei

 

no-means-no

Oon kuunnellut viime aikoina paljon spotifysta sellaista mimmien voimaantumislistaa. On muuten aika hyvä lista se, tykkään. Viime aikoina sieltä on toistuvasti osunut korviin kaksi biisiä. Toinen on Anna Puun Mars ja Venus jossa lauletaan mm. Näin:

“Sinun ei on ei ja joo on joo
Kun sanon joo niin aivan varma oon
Et se on ei tai joo tai ehkä ookoo
Ja ei voi joskus olla joo, joo”

Toinen on Meghan Traynorin No, jossa taas lauletaan näin:

“All my ladies, listen up

If that boy ain’t giving up

Lick your lips and swing your hips

Girl all you gotta say is…

My name is no, my sign is no, my number is no

You need to let it go, you need to let it go

Need to let it go

Nah to the ah to the no, no, no”

No näistä lainauksista voi jo fiksuna päätellä että toi ensimmäinen saa minut joka kerta ärsyyntymään ja toinen taas on varsinainen voimabiisi.

Sinänsä jokseenkin epäjohdonmukaisena ihmisenä olen toki sitä mieltä että ihmisellä, niin miehellä kuin naisellakin on oikeus muuttaa mieltään. On oikeus sanoa joo, ja sitten sanoakin ei ja miksei tietysti myös toisinpäin. Eihän sitä nyt kukaan voi kantaansa lukita missään ikuisiksi ajoiksi, tietenkään.

Lapsille opetetaan kuitenkin sekä kotona että koulussa että ei tarkoittaa ei. Sitten ne törmää siihen, että “ei voi olla joo tai ehkä ei tai ehkä joo tai mitä vaan” ja siitä on helposti vähän turhan lyhyt matka siihen, että “no se sanoi ei ja sit sanoi joo ja sit ei ja vituikshan se meni.” Eikä kukaan oikeastaan tiedä mitä tapahtui ja miten ja sitten jos vielä oltiin kännissä ja läpällä niin siinähän selvitellään koskemattomuuden rajoja ja oikeutta omaan kehoon ja missä kohtaa se ei olikin joo ja joo olikin ei. Niin se EI voisi kuitenkin olla aika selkeä. Täältä löytyy muuten hieno video teentarjoilusta ja siitä mitä EI tarkoittaa. 

Luulen, että isoin ongelma monelle on sen EI-sanan ehdottomuudessa. Se on jotenkin vaikea sana paitsi nuorille, myös ihan aikuisille. Paitsi seksissä, myös ihan vaikka työpaikallakin. Tosi vaikea sanoa ei kenellekään, ennemmin sitä sitten otetaan vaan kaikkien muidenkin työt itselle hoidettavaksi.

Tietysti on toivottavaa, että kaikilla on niin timanttinen pelisilmä, että osaa lukea mikä tarkoittaa oikeasti mitäkin. Mut ei oo. Silloin vaaditaan selkeyttä. Ei tarvii pelata pelejä, rehellinen EI on ihan riittävä.

Joten naiset. Treeniä nyt siihen EI-sanan käyttöön! “My name is no!”

Ps. Suosikkilineni Meghanin biisistä menee muuten näin:

“If I want a man, then I’mma get a man

But it’s never my priority”

Rakkaudella, Gertrud

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s