Paskanko möivät

Vuosi sitten toivoin vuodesta 2016 sellaista, jona muutamme rakenteita, emme itseämme. Jolloin tasa-arvo etenee ja hallitus lakkaa leikkaamasta köyhiltä. Muutakin toivoin.

2016. Taisit ymmärtää jotain väärin. Ei ollut hyvä läppä. Suomessa on hallitus, joka paitsi kurittaa köyhiä ja leikkaa tulevaisuudelta, myös rikkoo perheitä ja lähettää ihmisiä kuolemaan. Suomessa on hallitus, joka tahrii itsensä vereen. Maailmalla on sotia, joiden vain toivoisi loppuvan mutta jotka ovat niin monimutkaisia, ettei pysy edes kärryillä niiden osapuolista. Suurvaltoja, jotka osallistuvat siviilien pommittamiseen tai katsovat sivusta. YK, joka ei vieläkään ole se, mitä pitäisi. Meitä ihmisiä, jotka itkemme ja osoitamme mieltä muttemme osaa tehdä mitään.

img_3742
Maailmalla on suurvalta, joka valitsee sovinistien kähmijän presidentikseen. Eurooppa haluaa unohtaa, minkä takia sitä EU:ksi kutsuttua rauhanprosessia tarvitaan. 70 vuotta miljoonista kuolleista on kai liian pitkä aika ihmisten muistille. Terroristit tappavat siviilejä. Alkaa pelottaa, vaikkei pelkoon pidä alistua. Väkivaltaiset natsit marssivat kaduilla.

Tuleeko mieleen yhtään tasa-arvoa edistynyttä päätöstä? Me olemme maa, jossa kansalta on aiheellista kysyä, onko suvaitsevaisuus mennyt liian pitkälle. Joo, tottahan toki. Britannian johtoon nousi nainen. Pojat sössi hommat ja pisti tytön siivoamaan jäljet. “Hurraa”. Jenkeissä nainen nousi ensimmäistä kertaa pääpuolueen presidenttiehdokkaaksi. Paljonpa sekin lämmitti. Näytti vain, mitä naisista yhä ajatellaan.

Minun omista toiveistani suurin täyttyi. Vauva. Irtoseksiä oli vain vähän. Uutta työtä ei näkynyt. Ne jäävät vuoden 2017 hoidettaviksi.

Kaiken jälkeen tuntuu vaikealta sanoa, että me voimme tehdä muutoksen. Että ei saa jäädä hiljaa, että on toimittava. Tulee lannistunut ja kyyninen olo. Tahtoo sulkea silmät ja käpertyä omiin asioihin. Ja saa niinkin tehdä. Hetkeksi. Pahuus voittaa, jos menetämme toivon. Mutta pahuus voittaa silloinkin, jos uuvumme.

Hengittäkää, ystävät. Halatkaa. Nukkukaa. Lukekaa kirjoja. Etsikää aurinkoa. Meillä on maailma muutettavana. Mutta se tapahtuu paremmin, jos myös rakastamme itseämme. Ja toisiamme. Look up, Hannah.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s