Tissi-identiteetti

Tissit

Kävelin muina henkilöinä kadulla, kun huomasin osana jotain päänsisäistä keskustelua ajattelevani, että mulla oli pitkään pienirintaisen identiteetti. Pienirintaisen identiteetti. Olen ajatellut tämän ajatuksen monesti ennenkin. Mutta siis mitä helvettiä. Pienirintaisen identiteetti. Mikä riivatun peruste se nyt on identiteetille? Joo, mulla on tää pitkäsäärisen identiteetti. Omaan sinisilmäisen identiteettiini kuuluu. Identifioidun lyhythiuksiseksi. WTF.

Mutta tissi-identiteetti. Kyllähän se pitää naisella olla. Jokainen tietää, onko itsellä isot vai pienet rinnat ja onko se hyvä asia. Mistä kohtaa olisi petrattavaa, onko ne samankokoiset ja ei kai vain roiku. Ja sitten se perusjako. On isorintaiset naiset ja pienirintaiset naiset. (joo, ei mennä nyt siihen teemaan, että tissit on myös ei-naisilla. en kokemusperäisesti kuvittele osaavani sanoa siitä paljoakaan.) Mutta naisista osaan, ja tisseistä. Koska nehän on tärkeä ja välttämätön pari. Ei naista ilman tissejä (paitsi että tietysti on) eikä naista ilman mielipidettä omista tisseistään (paitsi että tietysti on). Ei naista, jonka tisseistä muilla ei olisi mielipidettä (paitsi että tietysti on).

Harva tyttö on päässyt – ainakaan tässä meikäläisessä kulttuurissa – läpi naiseksi kasvamista ilman tuskaisia pohdintoja omista rinnoista. Fiilistä, että ne ovat vääränlaiset. Ainakin liian pienet. Toisaalta myös liian isot. Vaikka pienirintaisen identiteetin omaavalle moinen ajatus on ihan mahdoton. Miten voisi muka olla liian isot, jos isot on se tavoitetila. Mikä kertookin hyvin siitä, kuinka vaikeaa toisten elämää on ymmärtää vain omista lähtökohdistaan tuijottaen.

Mikä rintaidentiteetti itselläni nyt sitten on? En osaa sanoa. Ehkä tissistressari. Imetän ja jännitän, millaisiksi rinnat jäävät, kun lopetan imettämisen. Kun olen ilman vauvaa liikkeellä, huomaan joskus naurettavan tarpeen kertoa ihmisille, että ei mulla oikeasti tällaisia rintoja ole vaan kyse on imettämisestä. Ja asia kuuluu ja kiinnostaa muita tavalla x? Rentoudu, nainen.

Niin, siskot. Rentoudutaan. Toivon, ettei kenelläkään olisi tissi-identeteettiä. Ne on, mitä on eikä asian pitäisi millään tavalla määrittää elämää. Pienilläkin voi imettää ja isojen kanssa harrastaa juoksemista. Nautintoa voi saada millaisista rinnoista tahansa – tai sitten rinnoilla ei ole mitään väliä seksuaalisesti. Siitä kai tässä pitäisi olla kyse. Rentoudesta ja omasta kehosta erilaisissa arjen toimissa. Ne identiteetit voi sitten rakentaa asioille, jotka oikeasti määrittävät itseä, omia elämänvalintoja ja arvoja. Aika harvalla nämä kuitenkaan pohjaavat tisseihin. Nautinnollista viikonloppua!

Mainokset

One comment

  1. KikiGabriella · heinäkuu 8

    Paras teksti jonka olen hetkeen lukenut. Kiitos ❤

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s