Nasty? Me? You bet.

Tunnin mittainen molekyyleihin purku ja kysymys. Kuinka kehossa voi joutua raahautumaan eteenpäin, kuinka keho raahaa sinua. Miten muut pyrkivät kehoasi pitkin jonnekin.

Susanna Leinonen Companyn Nasty . Nämä tanssijat tekivät kehosta näkyvän. Liikkeen tasolla ja konkreettisesti. Samalla sain tulkita asiaa juuri niin kipeästi oman kehoni kohtaamien odotusten, paineiden, häpeän, vaikeuden ja haurauden kautta, että olin katsomossa lähes koko ajan aivan palasina.

Kaikki minulle huudetut solvaukset yhteisenä huutona ja metelinä. Juuri niin päällekäyvinä ja läpitunkevina kuin millaista niitä on ottaa vastaan.

HUORA, PIHTARIHUORA! Loputtomasti.

Tämän näkyväksi visualisointi riittävällä voimalla oli lohtua ja puhdistavaa. Vuolaana itkuna päästin itsestäni ulos kaikki itseeni säilömät solvaukset.

Minun kipuni. Siinä. He ovat poimineet minun kipuni ja tanssivat sen tähän minun eteeni. Muuttuvat objekteista subjekteiksi ja katsovat suoraan kohti. Ja minä en käänny, katson takaisin. ”Hymyile vähän enemmän.” En koskaan sinun pyynnöstäsi.

Minun hankala ja väärä kehoni. Istuin leirillä puisella penkillä. Reiteni levisivät yllättäen pitkin penkkiä ja istuin pinnistellen, että saisin jalkani pidettyä irti penkistä. Estin niitä valumasta joka paikkaan. Ne kuitenkin levisivät junien karheille penkeille, koulun ruokalan jakkaroille ja sohviin. Ne jatkoivat valuen etenemistään ja kehoni oli oikeankokoinen vasta silloin, kun mikään ei levinnyt minnekään, kun painovoima ei saanut otetta mistään.

Miten raastava on naisen keho. Paikoin aivan pois sijoiltaan. Takertuen ja kompastellen naiseuden symboleihin.

Onneksi teos ei tarjoile ratkaisua tai opetusta. Onneksi se tarjoilee hetkittäistä lohtua ja kumppanuutta. Naisen keho, tässä. Tässä sen kulmat ja vaikeus ja iskut ja huohotus.

Kiitos.

One comment

  1. scr8888 games · 16 syyskuun, 2018

    I regularly find articles I’ve written picked up
    by others and ”published” on their web sites. Press a petal or a flower and laminate it before attaching
    to the page. Set goals your own own and wise. http://www.amigocompany.com/bitrix/rk.php?goto=https://www.tinsleyspecialproducts.com%2Ffind-out-now-what-should-you-do-for-fast-gaming%2F

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.